Bingöl’de Tandır Ekmeği Üreten Aile İş Yerini Büyüttü

Bingöl’de Tandır Ekmek Üreten Fırın, İstihdam ve Gelir Kapısı Açtı

Bingöl’de geleneksel tadıyla ünlü tandır ekmeği üreten Müşerref Kılıç’ın (52) damadı İsmail Bakır (31) ile birlikte 5 yıl önce açtığı fırın, bölgede 6 aileye daha iş imkanı sağladı. Kılıç, “Burada kendi işimizi yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 6 kişi de burada çalışarak ailelerini geçindiriyor” dedi.

Müşerref Kılıç, yıllarca farklı fırınlarda çalıştıktan sonra damadı İsmail Bakır ile birlikte Bingöl’e özgü tandır ekmeği üretimine başladı. İşlerini geliştiren ikili, talep doğrultusunda farklı türlerde ekmekler pişirip, kargo aracılığıyla şehir dışındaki müşterilere ulaştırıyor.

Kendi İşini Kurmanın Gururunu Yaşıyor

Kendi işini kurma kararı alan Kılıç, “Tandır ekmeği sektöründe 10 yılı aşkın deneyime sahibim. Daha önce başka fırınlarda ve ekmek işlerinde çalıştım. Sonunda damadımla birlikte ortak bir iş kurmaya karar verdik ve burada 5 yıldır kendimizi geliştiriyoruz. Burada çalışan 6 kişi, ailelerine katkı sağlamak adına bizimle birlikte emek veriyor. Yağlı ekmek, normal tandır ekmeği, buğday ekmeği, beyaz ekmek ve yöresel Sörin ekmeği üretiyoruz. Ayrıca börek, gözleme gibi ürünler de hazırlıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanına kargo ile ekmek gönderiyoruz. Ekmeklerimizi doğal malzemelerle üretiyor ve tazeliklerini koruyarak müşterilere ulaştırıyoruz” diye konuştu.

Yurt Dışından Talep Görüyor

İsmail Bakır, kayınvalidesiyle birlikte başlattıkları işin büyük bir başarıya ulaştığını belirterek, “Uzun yıllar başkaları için çalıştıktan sonra kendi işimizi kurmaya karar verdik. İlk başlarda zorluklar yaşasak da sabırla işimize sarıldık. Günde sadece 50 ekmek satarken şu anda talep artışıyla personel sayımızı 6’ya çıkardık. Türkiye geneline kargo hizmeti sunuyoruz ve hatta yurt dışından gelenler de ekmek alıp memleketlerine götürüyor. Tandır ekmeği olması sebebiyle uzun süre tazeliğini koruyarak insanlara lezzetli bir alternatif sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Related Posts

Üretici ile market arasındaki makas açıldı: Aradaki fark yüzde 600’ü buldu

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, haziranda markette 38 ürünün 26’sında fiyat artışı, 12’sinde ise fiyat azalışı görüldüğünü bildirdi. Haziranda üretici ve market arasındaki fiyat farkının yüzde 600 ile en fazla karpuzda görüldü

Bazı sanayi ürünleri ithalatı için tarife kontenjanı belirlendi

Bazı fermuar aksamları ve kimyasalların ithalatında tarife kontenjanı uygulanması kararlaştırıldı.

Kur korumalı mevduat bakiyesi geriledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), toplam Kur Korumalı Mevduat bakiyesinin 15 milyar 200 milyon dolar seviyesine gerilediğini açıkladı.

Dünya Emekliler Günü’nde tepkiler yükseldi: ‘Hakaret değildir de nedir?’

30 Haziran Dünya Emekliler Günü’nde emekliler, düşük yaşam koşulları ve hak kayıplarına karşı tepkilerini dile getirdi. Sendikalar, yıllarca çalışan emeklilerin görmezden gelindiğini vurguladı. Sosyal güvenlik sistemine yönelik eleştiriler öne çıktı.

Erdoğan duyurdu: 1 yıl geri ödemesiz kredi!

İstanbul’da düzenlenen 4. Tarım Ekosistemi Buluşması’nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kasıma kadar, hem sigortalı hem sigortasız bütün çiftçilerimizin zararlarını karşılamış olacağız” dedi ve çiftçilere sunulacak …

Memur maaşlarıyla birlikte değişecek ödemeler ve ücretler! Kıdem tazminatı tavanı, bedelli askerlik, 65 yaş aylığı, engelli aylığı…

Milyonlarca kişinin gözü kulağı 3 Temmuz’da memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zamda olacak. Maaşlara yapılan zam sadece memur ve emeklileri ilgilendirmiyor. Memur maaşlarına göre pek çok ödeme ve ücret de değişecek. Engelli maaşı, 65 yaş aylığı, evde bakım parası ve kıdem tazminatı tavanı gibi pek çok kalemde artış olacak. Peki maaş tahminine göre yeni dönem ödeme ve ücretler ne kadar olur? İşte detaylar…