Çernobil’e drone saldırısı: Nükleer santralde neler oluyor?

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Çernobil Nükleeer Santrali’ne drone ile saldırı gerçekleştirildiğini bildirdi.

Zelenski sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya’nın dronla Çernobil Nükleer Santrali’ne saldırı düzenlediğini ve santralin yıkılan 4. reaktörünü koruyan yapının hasar gördüğünü duyurdu.

Saldırının dün gece gerçekleştirildiğini kaydeden Zelenski, “Burası, Ukrayna’nın diğer Avrupa ve dünya ülkeleriyle birlikte, ABD ile birlikte inşa ettiği bir yapıdır. Dünyada bu tür yerlere saldırabilecek, nükleer santrallerin topraklarını işgal edebilecek ve sonuçları umursamadan savaşmalarına devam edebilecek tek devlet bugün Rusya’dır. Ve bu, tüm dünya için terörist bir tehdit oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

 

“YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ”

Çernobil’deki yapının dron saldırısı sonucu hasar gördüğünü kaydeden Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, “Yangın söndürüldü. Radyasyon seviyesi yükselmedi ve sürekli olarak takip ediliyor. İlk değerlendirmelere göre, barınağın hasarları önemli” dedi.

Rusya’nın her gece Ukrayna altyapısına ve şehirlere bu tür saldırılar gerçekleştirdiğini kaydeden Zelenskiy, “Rusya, ordusunu artırmaya devam ediyor. Rusya, insanlık karşıtı devlet söylemini değiştirmiyor. Bu da, Putin’in kesinlikle müzakerelere hazırlanmıyor olduğunu gösteriyor. Dünyayı hala kandırmaya devam etmeye hazırlanıyor. Bu yüzden, hayatı değerli bulan herkesin baskısı gerekiyor. Rusya, yaptığı şeylerin sorumluluğunu taşımak zorunda” açıklamasını yaptı.

ÇERNOBİL FACİASI

Çernobil Faciası, 26 Nisan 1986 tarihinde Sovyetler Birliği’ne bağlı Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti’nin Pripyat kenti yakınlarındaki Çernobil Nükleer Santrali’nin 4 numaralı reaktöründe gerçekleşen nükleer kazadır.

Kaza, Uluslararası Nükleer Olay Ölçeği’ne göre bugüne kadar meydana gelmiş en büyük nükleer kazalardan biridir. Çernobil felaketi, Uluslararası Nükleer Olay Ölçeği’nde en yüksek sınıflandırma oranı olan 7 ile ölçeklendirilmiştir. Bu sınıfta ölçeklendirilen yalnızca iki nükleer felaket bulunmaktadır. Bunlardan birisi Çernobil felaketi, diğeri ise 2011 yılında meydana gelen Fukuşima I Nükleer Santrali kazalarıdır. Felaket, maliyet ve kayıplar açısından tarihin en kötü iki nükleer felaketinden birisidir.

Related Posts

Rusya’dan Hindistan ve Pakistan’a itidal çağrısı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Hindistan ve Pakistan’a durumun daha da kötüleşmesini önlemek için itidalli olma çağrısı yaparak, anlaşmazlıkların barışçıl, siyasi ve diplomatik yollarla çözülmesini beklediklerini bildirdi …

15 ton bonzai üretmeye yetecek ham madde Türkiye’de ele geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonda, 15 ton bonzai üretilebilecek miktarda ham maddenin ele geçirildiğini duyurdu. Operasyonda 2 zehir taciri yakalandı.

Son Dakika! Hindistan’dan Pakistan’a füze saldırısı

Son dakika gelişmesine göre, Hindistan, Pakistan’ın 3 bölgesine füzelerle saldırdı.

CHP İstanbul’da Deniz Gezmişler için yürüyor

CHP İstanbul Gençlik Kolları 6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın anısına “Tam Bağımsız Türkiye İçin Mustafa Kemal Yürüyüşü” düzenliyor.

Servet kazanmak için çıktığı yolda, ne kazandığına kendisi bile inanamadı

Büyük ödül hayaliyle başladı, sosyal medyada her anını paylaştı. Yolun sonunda rakamlar hiç beklediği gibi değildi…

Mustafa Yeneroğlu’ndan, Özgür Özel’e yönelik saldırıya ilişkin tepki: Toplumu kamplaştıran ve insanları birbirine düşmanmış gibi gösteren söylemlerin sonucudur

Mustafa Yeneroğlu’ndan, Özgür Özel’e yönelik saldırıya ilişkin tepki: Toplumu kamplaştıran ve insanları birbirine düşmanmış gibi gösteren söylemlerin sonucudur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir