Rüzgar enerjisinde kapasite artışı!

Erden, ikinci kez TÜREB Başkanı seçilmesinden sonra AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Önceki yönetim dönemini oldukça yoğun geçirdiklerini ve Türkiye’nin rüzgar sanayisinin büyümesi adına çalışmalar yürüttüklerini anlatan Erden, “TÜREB sadece ülke içerisinde kamu ile ilişkilerini takip eden bir birlik olmadı. Aynı zamanda uluslararası düzlemde ilişkilerini artıran, uluslararası katılımlı organizasyonlara giden, yabancıları ülkemizde misafir eden, Türkiye’nin hem rüzgar potansiyelini hem de rüzgar sanayisinin yurt dışına tanıtmayı hedefleyen bir birlik olmaya çalıştık.” ifadelerini kullandı.

Erden, geçen yıllarda büyük bir özveri ve planlamayla veri toplandığını ve raporlama faaliyetlerinin gerçekleştirildiğini kaydetti.

Veri toplama ve raporlama işinde başarılı olunduğuna dikkati çeken Erden, şöyle konuştu: “Toplam 348 rüzgar santrali, 147 yatırımcı ve 4 bin 570 rüzgar türbini takip edilerek TÜREB istatistik raporları yayınlandı. Sanayi envanteri kapsamındaki 66 sanayici ve faaliyet alanı raporlandı. Kurumsal üye sayımız 3 yıl önce 110 kadardı. Şu an 220 kurumsal üyemiz var. Yine üç yıl önce 300 bireysel üyemiz varken şu an 600’e yaklaştı. Bu artış hem rüzgar sektörünün büyümesi hem de büyük bir birlik olduğumuz anlamına geliyor.”

Erden, yeni dönemde rüzgar enerjisi sektöründe servis, taahhüt ve müşavirlik gibi alanlara daha fazla ilgi göstermek istediklerini ve deniz üstü rüzgar enerjisi ile sanayiyi ihmal etmeden bu alanlara odaklanacaklarını anlattı.

Rüzgar enerjisindeki kurulu gücün 13 bin megavatı aştığını belirten Erden, “Türkiye’nin rüzgar enerjisi potansiyelinin ulusal ve uluslararası düzeyde değerlendirilmesi konusunda çalışmalara hız kesmeden devam edeceğiz. Bu yıl rüzgar enerjisinde kurulumların 1 gigavat seviyesinde olmasını bekliyoruz. 2026’dan sonra ise sisteme depolamalı yatırımların gireceği yıl olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Related Posts

Alman ithalatında düşüş

Almanya’nın ithalatı Mart 2025’te bir önceki aya göre yüzde 1.4 azalarak 112.1 milyar euroya düştü. Bu, Aralık 2024’ten bu yana ilk aylık düşüş olarak kayda geçti. Şubat ayında ise ithalat yüzde 0.5 artış göstermişti. Mart ayında Avrupa Birliği’nden …

Sosyal medyayı günde kaç saat kullanıyoruz? Bakan Uraloğlu açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya kullanıcılarının 58,5 milyona ulaştığını bildirdi. Bakan Uraloğlu, günde ortalama 2 saat 43 dakikanın sosyal medyada geçirildiğini belirterek, Türkiye’de en çok kullanıcısı olan platformun 58,4 milyon kişi ile Instagram olduğunu söyledi. Uraloğlu, “İnternet kullanıcıları ayda ortalama 32 saat 36 dakika ile en çok Instagram’da zaman geçiriyor” dedi.

Dış talepte duraklama: Türkiye imalat ihracat endeksinde düşüş!

Nisan ayı itibarıyla Türkiye imalat sektörünün ihracat iklimi, dış talep koşullarındaki ılımlı iyileşmeye işaret ediyor. Ancak bazı pazarlarda üretim daralırken, Orta Doğu bölgesi ekonomik büyüme açısından öne çıkıyor.

Çalışmadan emekli olmanın yolu var

Sık sık gündeme gelen çalışmadan emekli olmak mümkün mü? sorusu bir kez daha gündeme taşındı. ”İsteğe bağlı sigortalılık” sistemi sayesinde belirtilen şartları karşılayanların çalışmadan emekli olması mümkün. İşte aranan şartlar ve izlenmesi gereken yol.

Yatırımda güvenin adı belli oldu: İşte en çok kazandıran yatırım aracı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, Nisan 2025’te en yüksek reel getiri külçe altında gerçekleşti. TÜFE ve Yİ-ÜFE ile yapılan hesaplamalara göre altın, diğer tüm yatırım araçlarını geride bıraktı.

Bakan Işıkhan: Ocak-nisan aylarında 437 bin 291 işe yerleştirmeye aracılık ettik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığı ile ocak-nisan aylarında 437 bin 291 işe yerleştirmeye aracılık ettiklerini açıkladı.