Kamu mühendisleri meydanlara iniyor

Kamu Mühendisleri ve Teknik Personel, Meslek Kanunu İçin Hazırlık Yapıyor

Bilişimden enerjiye, sanayiden altyapı çalışmalarına kadar birçok alanda riskli projelerde yer alan kamu mühendisleri ve teknik personel, özlük haklarındaki erozyonu durdurabilmek amacıyla adım attı. Mühendis Tek-Sen Enerji Genel Başkanı Mümin Güler, meslek kanunu hazırlığıyla ilgili çalışmalara başladıklarını açıkladı. Güler, “Çalışma şartlarımız ağır, mesleki güvencemiz yok. Taleplerimizi iletmek için mayıs ayında Ankara’da geniş katılımlı bir miting düzenleyeceğiz.” dedi.

‘Kıdem Sistemi Önemli’

Güler, “Çalışma barışını sağlamak adına kıdem sisteminin getirilmesi gerektiğini” vurgulayarak, “30 yıl çalışan bir mühendisin maaşı 136 bin lira olmalı. İşçi statüsünde çalışanlar, kamu mühendislerinden daha yüksek maaş alıyor. 1938’de yürürlüğe giren Mühendislik Mimarlık Meslek Kanunu artık geçerliliğini yitirdi. Detaylı, kapsamlı bir meslek kanununa ihtiyacımız var. Bu yönde çalışmalar yapacağız.” şeklinde konuştu.

‘Kamu Mühendisleri Eksikliği Riskiyle Karşı Karşıya Kalabilir’

Güler, “Önceki yıllarda kaliteli okullardan mezun olan mühendisler kamuda görev almaya tercih ederdi. Ancak adaletsiz maaş düzenlemesi nedeniyle bu tercih değişmeye başladı. Yakında kamuda çalışacak nitelikli mühendis bulunamayabilir. Bu durum, güvenlik sorunlarına neden olabilir. Yetenekli çalışanlar yurt dışına akıyor. Proje geliştirme süreçleri kiminle yürütülecek? Maaş adaleti önem taşıyor.” şeklinde uyarılarda bulundu.

Related Posts

Hilton’dan Türkiye’de sekiz yeni otel için imza

Hilton, Türkiye’de sekiz yeni otel için anlaşma imzaladığını duyurdu. Bu yeni anlaşmaların, markanın yılın ilk yarısında gerçekleştirdiği çok adetli otel projesi imzasının bir parçasını oluşturduğu belirtildi.

‘Deprem bölgesindeki konutlar yıl sonuna kadar teslim edilecek’

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Yılmaz, deprem bölgesinde 82 bin 980 bağımsız bölümün inşasına devam ettiklerini, bölgede 26 bin konutu kullanıcılarına teslim ettiklerini, kalan konutları yıl sonuna kadar teslim etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

AB ülkelerine dev ihracat! Tam 13 bin 461 ton iç fındık

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün paylaştığı tarımsal faaliyet verileri açıklamasında, fındık üretimi ve ihracatında önemli yere sahip Düzce’nin ocak-haziran aylarındaki dış satımının büyük bölümünü işlenmiş iç fındığın oluşturduğu belirtildi. Önceki …

Klima ve vantilatör fiyatları her geçen yıl cep yakıyor: 1 asgari ücret 1 klima almıyor

Yaz aylarında en çok tercih edilen aletlerden biri olan klimaların fiyatları bu yıl ateş pahası. İnternette bulunan en düşük klima fiyatı asgari ücreti 2 bin lira aşarak 24 bin 699 lirayı buluyor. En yükseği ise 115 bin liraya kadar çıkıyor. Oysa iki yıl öncesinin fiyatlarına bakıldığında bir klimanın 10 bin liraya bulunduğu görülüyor. Klima ve vantilatör fiyatları artarken yurttaş, ucuz diye en düşüğü 137 liradan satılan el vantilatörleriyle serinlemeye çalışıyor.

Bakan Yumaklı: Ülkemiz ilk defa 70 milyar dolar sınırını aştı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal hasılada rekor kırıldığını belirtti.

Maliye’nin vergi denetimleri sonuç verdi! 18 bin şirket matrah artışına gitti

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Vergi Denetim Kurulunun (VDK) Beyanname Gözetim Programı kapsamında, beyan dönemi öncesinde riskli bularak temasa geçtiği 18 bin mükellefin, kurumlar vergisi matrahını 32 milyar lira artırması sağlandı.