ASUS Birçok Dikey Pazarda Yapay Zekanın Gücünden Faydalanabilen Kapsamlı AIoT Çözümlerini Tanıttı

ASUS, geçen ay düzenlenen Intel Tech Tour etkinliğinde kapsamlı AIoT çözümlerini duyurdu. Küresel AIoT çözüm sağlayıcısı ASUS IoT, akıllı perakende, akıllı üretim, akıllı şehir ve akıllı sağlık hizmetleri de dahil olmak üzere çeşitli sektörler için en son yeniliklerini sergiledi. ASUS genel merkezinde düzenlenen etkinlik, ASUS AIoT çözümlerinin gücüne tanık olmaları ve farklı sektörlerde nasıl devrim yarattıklarını öğrenmeleri için 100’den fazla medya temsilcisini bir araya getirdi.

“Müşterilerimizin dünya çapındaki dijital dönüşümünü hızlandırmak için Intel ile iş birliği yapmaktan heyecan duyuyoruz. ASUS, 1.000’den fazla yapay zeka uzmanını istihdam ederek AIoT işine derin bir bağlılık gösteriyor.” diyen ASUS Kurumsal Başkan Yardımcısı ve AIoT İş Grubu Eş Başkanı Albert Chang, sözlerini şöyle sürdürdü: “Intel, pazara yapay zekaya hazır çözümler sunma konusunda her zaman önemli bir ortak olmuştur. Bugün, birlikte kazanma yaklaşımımızda önemli bir kilometre taşını işaret ediyor ve yakın gelecekte endüstriyel müşterilerimize daha yenilikçi yapay zeka çözümleri sunmayı dört gözle bekliyoruz.”

Elektrikli tek kişilik yarış arabalarıyla tanınan ERA Advanced, yapay zeka teknolojisiyle desteklenen çığır açıcı bir yarış simülasyonu gösterisi için Intel ve ASUS ile iş birliği yaptı. Bu yenilikçi proje, ERA’nın yarış arabalarından birini gelişmiş bir yapay zeka eğitim koçunun entegre edildiği sofistike bir simülatöre dönüştürüyor.

Gösteride, ASUS ve ERA Advanced tarafından Intel iş birliğiyle geliştirilen yapay zeka unsurlarının olağanüstü yetenekleri sergilendi. Ayrıca ASUS donanımı da bu demonun gerçeğe dönüşmesinde önemli bir rol oynuyor. Intel Core Ultra 9 işlemci ile donatılmış ASUS ROG Zephyrus G16, yarış simülatörü olarak kullanıldı ve 12. Nesil Intel Core işlemci ve Intel Arc A370M GPU ile donatılmış bir sınır yapay zeka bilgisayarı olan ASUS IoT PE3000G de verileri buluta aktarmadan yerel yapay zeka iş yüklerini çalıştırdı.

Gösteri sırasında, yapay zeka unsurları yerel yapay zeka iş yüklerini çalıştırarak otomobilden ve oyundan veri topladı. Uç bilişimden yararlanan bu teknoloji, sesli asistan entegrasyonu, büyük dil modelleri (LLM’ler) ile yerel veri tabanı analizi ve gerçek zamanlı sesli koçluk geri bildirimi gibi kritik iş yüklerini destekleyerek önemli bir gelişme sağlıyor.

Bu gösterinin gelecek vizyonu, bu yapay zekayı gerçek yarış arabalarına uygulamak ve çevrim içi ve çevrim dışı sürücüleri birbirine bağlamak. Yarışların ötesinde, potansiyel uygulamalar uzun mesafeli lojistik ve karayolu taşıtlarına kadar uzanıyor ve güvenlik, verimlilik ve sürdürülebilirlik konularında iyileştirmeler vadediyor.

ASUS IoT akıllı perakende alanında ASUS IoT PE3000G sınır bilgisayarı tarafından desteklenen ve Intel Distribution of OpenVINO Toolkit’ten yararlanan yapay zeka teknolojisi ile süpermarket operasyonlarında devrim yaratan Akıllı İkmal Çözümünü tanıttı. Bu çığır açan sistem, bozulabilir ürünler için yeniden stoklama süreçlerini otomatikleştirerek perakendeciler için daha yüksek operasyonel verimlilik, daha hızlı yanıt verme, daha az israf, daha fazla kârlılık ve daha bilinçli karar verme olanakları sunuyor.

Ayrıca ASUS OneID IoRT (Perakende Nesnelerinin İnterneti) Çözümü, operasyonel verimliliği artırmak ve perakende deneyimini geliştirmek için ASUS IoRT bulut verileri ve OMO (Online Merge Offline) mikro hizmetleriyle entegre oluyor. Intel Core Ultra işlemcilerle geliştirilmiş ASUS NUC sistemleriyle donatılan, gelişmiş ekranlar ve AI/ML teknolojileri sunan bu ASUS IoRT çözümü, gelişmiş yapay zeka yeteneklerini mümkün kılıyor ve özel müşteri bilgileri oluşturmak için büyük miktarda işlem verisini titizlikle analiz ediyor.

Akıllı Üretim alanında, OpenVINO Toolkit’in Intel Dağıtımı tarafından desteklenen ASUS AISVision, AI AOI denetimi için ASUS yapay zeka tekniklerini bilgisayar görüşüne uygulayan kullanımı kolay bir araç seti sunuyor. AISVision, son derece esnek bir eğitim ve çıkarım mimarisi sunarak geliştiricilerin kendi yapay zeka modellerini dakikalar içinde oluşturmalarını sağlıyor ve iş yükünü %80 oranında azaltıyor.

ASUS IoT, akıllı şehir uygulamaları için, gelişmiş bilgisayar görüşü uygulamalarına göre özel olarak tasarlanmış sağlam ve fansız bir sınır yapay zeka bilgisayarı olan ASUS IoT PE3100G ile yapay zeka odaklı işlemlerin gelişmesini sağlayan Araç ve İnsan Akışı Analitiği özelliğini sunuyor. Intel Arc A370E ve A350E GPU’lar ile entegre edilen bu çözüm, üstün yapay zeka çıkarımı ve gelişmiş görüntü işleme yetenekleri sunarak algılama ve gerçek zamanlı nesne algılama görevleri için en uygun seçim haline geliyor.

ASUS IoT’nin ALPR (Otomatik Plaka Tanıma) Edge AI geliştirme kitinin, Intel Core Ultra işlemci 100U serisi ve optimize edilmiş ALPR OpenVINO motoru ile güçlendirilmiş PE2200U sınır bilgisayarını entegre ettiği bir diğer çözüm ise akıllı park etme. Bu entegrasyon %99,9 doğruluk sağlıyor ve geniş açılı eğrilik düzeltme, yeni plakalarda karlanmayı azaltma, düşük ışık koşullarında tanıma, API’ler ve GitHub kaynak desteği, bire çok tanıma ve park yeri doluluk tespiti gibi özellikler sunuyor. Bu çözüm sadece dağıtım maliyetlerini düşürmekle kalmıyor, aynı zamanda yönetimi de basitleştiriyor.

Son olarak, akıllı sağlık hizmetleri alanında ASUS, Intel Core işlemciler ve OpenVINO araç setinin Intel Dağıtımı ile desteklenen bir yapay zeka endoskopi çözümü olan EndoAim’i sunuyor. EndoAim, kolayca gözden kaçanlar da dahil olmak üzere her tür polipi doğru bir şekilde tespit ediyor. EndoAim, polipleri adenom/adenom olmayan olarak sınıflandırarak doktorların doğru değerlendirmeler yapmasına ve gereksiz biyopsilerden kaçınmasına yardımcı oluyor. Polip sınıflandırması için %95 duyarlılık, %97 belirlilik ve %95 AUC ile EndoAim, sağlık hizmeti sonuçlarını önemli ölçüde iyileştirir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx