Boğaziçi Üniversitesi’nden işgal edilen kafeye ilişkin açıklama: Soruşturma başlatıldı

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Kuzey Kampüs’teki kafe işletmesinin kapatılarak yerine Espressolab yapılacağı iddiaları sonrası 10 Şubat’ta kafe işgal eylemi başlattı. Rektörlük, 20 öğrenci hakkında üç gün kampüse giriş kısıtlaması kararı verdi.

Üniversiteden yaşananlara ilişkin bugün yazılı bir açıklama yapıldı.

‘HERHANGİ BİR KAHVE MARKASININ İŞTİRAKİ DEĞİL’

Açıklamada kafeye ilişkin, “Haberlere konu olan ve uzun yıllardır farklı bir işletmeci tarafından işletilen kafe, öğrencilerimize daha kaliteli ve uygun koşullarda hizmet sunmak amacıyla hazırlanan teknik şartları karşılayan başka bir girişimci tarafından ihale yoluyla kiralanmıştır. Söz konusu işletme, kamuoyunda yer alan iddiaların aksine herhangi bir kahve markasının iştiraki değildir. Üniversitemizin hizmet verilen alanlar kapsamındaki temel önceliği, öğrencilerimize sağlıklı bir yeme-içme ve ders çalışma ortamı oluşturmaktır. Bu doğrultuda öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde gerekli düzenlemeler yapılmış ve işletme koşulları iyileştirilmiştir” denildi.

‘ÖĞRENCİLER HAKKINDA İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR’

Öğrencilerin eylemine de değinilerek, şöyle devam edildi: “Özel teşebbüse kiralanmış alanda kimi öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirilen işgal eylemi, işletme hakkının engellenmesinin yanı sıra üniversitemizdeki barış ortamını da olumsuz etkilemiştir. Kampüsümüzde çoğulcu ve çeşitliliğe büyük önem veren eğitim-öğretim faaliyetlerinin korunması amacıyla, eylemlerde provokatif rolü olduğu tespit edilen bazı öğrencilere üç gün kampüse giriş kısıtlaması getirilmiş ve haklarında idari soruşturma başlatılmıştır. Boğaziçi Üniversitesi olarak, uluslararası standartlardaki eğitim süreçlerimizin sağlıklı ve kesintisiz biçimde sürdürülmesi için titizlikle çalışıyoruz. Bu süreçleri sekteye uğratabilecek ve üniversiteye zarar verebilecek eylemler, dünya çapındaki saygın üniversiteler tarafından asla hoş görülmediği gibi kurumumuzda da kabul edilemez.”

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Sırrı Süreyya Önder’in sağlık durumu nasıl?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, geçirdiği kalp krizinden dolayı 10 gündür yoğun bakımda. Tedavisine dair son durumu kızı Ceren Önder paylaştı.

5 çocuğun can verdiği faciada anne için 20 yıl hapis talebi

İzmir’in Selçuk ilçesinde geçen yıl annelerinin kendilerini eve kitlediği 5 kardeş hayatını kaybetmişti. Yangına ilişkin anne Sinem Melisa Akcan hakkında 20 yıla kadar hapis istendi.

Londra’da savaş simülasyonu: Rusya Ukrayna’ya değil İngiltere’ye saldırsa ne olurdu?

İngiltere’de Rusya-Ukrayna savaşını başlatan saldırının İngiltere’yi hedef alması halinde buna nasıl yanıt verilceğini ele alan bir simülasyon yaptı. Sonuçların iyi olmadığı belirtildi.

Çanakkale Zaferi’nin 110. yılı: 57. Alay Vefa Yürüyüşü başladı

Çanakkale Kara Savaşları’nın 110. yılı dolayısıyla Gelibolu Yarımadası’nda 57. Alay Vefa Yürüyüşü başladı. 5 kilometrelik yürüyüş öncesi top atışı yapılıp çorba dağıtıldı

Önce yumruklu sonra silahlı saldırı: 2 gün süren yaşam savaşını kaybetti

İstanbul Üsküdar’da tartıştığı motosikletli kişiler tarafından önce yumruklu sonra da silahlı saldırıya uğrayan Cihaz Açıkgöz hastanede 2 gün süren yaşam savaşını kaybetti.

Murat Ongun’un avukatlarına tutuklama talebi

İBB’ye yönelik “yolsuzluk” soruşturması kapsamında tutuklanan Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun’un avukatları tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.