Çayırhan Maden Ocağındaki Kazada Yaralanan 12 İşçi Taburcu Edildi

Çayırhan Maden Ocağı’nda Yaralanan 12 İşçi Taburcu Edildi

Ankara’nın Nallıhan ilçesi Hırkatepe mevkiinde yer alan ve Çayırhan Yeraltı Maden Ocağı’na bağlı madende meydana gelen kaza sonucunda 14 işçi yaralandı. Yaralılardan 12’si taburcu edildi.

Olay, Çayırhan Yeraltı Maden Ocağı’nda saat 00.45’te meydana geldi. Çalışanların bulunmadığı bölgede tavan taşının kırılması sonucu oluşan ters hava akımı nedeniyle 2’si ağır toplam 14 işçi yaralandı. Yaralılar Beypazarı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Maden Mühendisi Enis Özdemir ve sistem yol vericisi Ferdi Güney ise Ankara Etlik Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Geri kalan 12 işçi ise Beypazarı Hastanesi’nde yapılan kontrollerin ardından taburcu edildi. Ankara’ya sevk edilen diğer 2 kişinin tedavisi devam etmektedir. Kazanın yaşandığı sırada madende 29 işçinin bulunduğu belirtildi.

Olayın ardından jandarma ekipleri maden sahasında güvenlik önlemleri alırken, faaliyetler durduruldu. İncelemeler devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / KEMAL DİRİ – 3.Sayfa

Related Posts

Yumurtalık Rezervi Kaç Olmalı?

Yumurtalık Rezervinde Azalma Genç Kadınlarda da Artıyor! Uzmanlar, genç yaşlarda da yumurtalık rezerv düşüşünün görüldüğü uyarısında bulundu.

Hep yorgun, kızarık gözleriniz mi var? Nedeni en yaygın hastalık olabilir

Kuru göz hastalığı, gözde batma, yanma, kızarıklık ve bulanık görme gibi belirtilerle yaşam kalitesini olumsuz etkileyen yaygın bir sağlık sorunudur. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Uğur Tunç, kuru gözün nedenlerini ve kişiye özel tedavi yöntemlerini anlattı.

Diş eksikliği kalp krizi riskini nasıl artırıyor?

Uzman Diş Hekimi Ağız Diş Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, “Kalp krizi geçirme riskinizi sadece kalp değil, ağzınızda eksik olan dişleriniz de belirliyor” dedi.

Bebeği karnında öldü; ihmal iddiasıyla doktordan şikayetçi oldu

Bebeği karnında öldü; ihmal iddiasıyla doktordan şikayetçi oldu

Cam şişelerdeki tehlike açığa çıktı: İşte yıllardır bilmediğimiz gizli gerçek

Fransa Gıda Güvenliği Ajansı’nın yayımladığı yeni araştırmaya göre, cam şişelerdeki içecekler, plastik şişelere kıyasla 5 ila 50 kat daha fazla mikroplastik içeriyor. Araştırma, bu mikroplastiklerin kaynağının cam şişe değil, metal kapaklardaki boyalar olduğuna dikkat çekiyor.

Uzmanı açıkladı: Lenfödem mi selülit mi?

Lenfödemin ilerleyen aşamalarında hastalarda hareket zorluğu ve yaralar içinde kalan kollar ve bacakların görebildiğine dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Deniz Çevirme, “Lenfödem sinsi-ilerleyici, kronikleşen ve ileri evrelerde tedavi edilmesi zorlaşan bir hastalıktır. İşte bu nedenle erken evrede tanınması çok önemlidir” dedi.