Dünyanın en pahalı gitarı: John Lennon kayıp gitarı çılgın paralara satıldı

John Lennon’ın Kayıp Gitarı Rekor Fiyata Satıldı

Efsanevi müzisyenin gitarı New York’taki müzayedede 2,85 milyon dolara satıldı. 50 yıl kayıp olan bu enstrüman, şimdiye kadar satılan en pahalı beşinci gitar olma unvanını kazandı.

BEATLES | John Lennon Akustik Gitar. Mayıs 2024’te Music Icons’ta 2.857.500 dolara satıldı.

Müzayedeciler, gitarın Lennon’ın en sevilen şarkılarından bazılarının yaratılışına şahit olduğunu ve müzisyenin ilk yıllarında The Beatles’ın “sadık yoldaşı” olarak dumanlı barlarda ve kalabalık stüdyolarda çalındığını söyledi. Açıklamada ayrıca gitarın, “bir neslin hayatını şekillendiren kendine özgü sesin oluşumunda önemli bir rol oynadığı” belirtildi.

Julien’s Auctions müzayede evi, ikonik enstrümanın yeni sahibinin artık milyonlarca Beatles hayranının hayatını değiştiren “Lennon’ın ruhunun bir parçasını ve yaratıcı enerjisine dair bağlantıyı elinde tutacağını” ekledi.

Lennon, 1964 Framus Hootenanny gitarını 1964 yılında satın aldı. Gitar, “Help!” (1965) ve “Rubber Soul” (1965) albümlerinin kayıtlarında sadece Lennon tarafından değil, aynı zamanda grubun gitaristi George Harrison tarafından da kullanıldı.

Bu albümleri kaydettikten sonra Lennon gitardan kurtuldu ve onu Lennon ve McCartney’nin şarkı yazdığı Peter & Gordon grubunun üyesi Gordon Waller’a verdi. Waller daha sonra gitarı evinin tavan arasına koydu ve 50 yılı aşkın bir süre unuttu.

John Lennon, 1959 yılında The Beatles adlı rock grubunu kurdu. 60’ların başında The Beatles şöhretin zirvesindeydi ve Lennon bir röportajda grubun “İsa’dan daha popüler” hale geldiğini söylemişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx