Türkiye’nin sıfır noktası: Telefon dahi çekmiyor ama mutluyum

Posted by

“`html

Kars’ın Çetindurak Köyünde Bir Eğitmenin Azmi

Kars’ın Akyaka ilçesine bağlı Çetindurak köyünde, son iki yıldır öğretmenlik yapan Fatmanur Şimşek, zorlu kış koşullarında, memleketi Antalya’nın çok uzağında bulunan bu sınır köyünde öğrencilerine en iyi eğitimi vermek için büyük bir özveriyle çalışıyor.

Görevine başladığı bu köyde soba yakmayı öğrenen Şimşek, sıcak bir eğitim ortamı sağlamak için çaba sarf ediyor ve 3 öğrencisini geleceğe hazırlamak adına yoğun bir çalışmanın içerisinde yer alıyor.

Köy yaşamı

Ders aralarında öğrencileriyle voleybol oynayarak zaman geçiren Şimşek, akşamları kırsal alanda öğrencileri teker teker evlerine bırakıyor ve onları vahşi hayvan tehlikesine karşı koruyor.

Öğrencilerle voleybol

“GÖREV İÇİN HAZIRIM, NEREDEN GELDİĞİMİN ÖNEMİ YOK”

Aynı zamanda AA muhabirine konuşan Şimşek, Kars’ın Akyaka ilçesine geçen yıl atandığını, bu görev için 1600 kilometre yol kat ettiğini belirtti.

Fatmanur Şimşek

Şimşek, “Ben, ‘her çocuk bir yıldızdır’ anlayışıyla yola çıktım ve bu bağlamda nerede olduğumun, zamanın bir önemi yok. Bayrağım dalgalandığı her yerde görev yapmak için hazırım. Edirne’den Kars’a, tüm vatanımıza hizmet etmeye geldim. Antalya’da su donması nedir bilmezken, burada sularımız donuyor. İhtiyaç duyduğumuz kömürleri sağlama konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’ndan büyük destek aldık.” şeklinde konuştu.

Öğretmen, okulun uzun süre kapalı kalmasının ardından birçok eksikliğinin bulunduğunu belirterek, bunları tamamlamak için çaba gösterdiğini ifade etti.

“ZORLUKLAR VAR AMA MUTLUYUM”

Köyde öğretmenlik yapmanın getirdiği zorluklardan bahseden Şimşek, “İlçeye kendi aracımla gidip geliyorum ve yolda kurt, tilki görüyorum. Bazen telefon bile çekmiyor ama mutlu olduğum tek şey, çocuklarımla olmam.” ifadelerini kullandı.

Köyde yaşam

Şimşek, “Üç öğrenciyle eğitim veriyoruz, bu onların birebir eğitim alması anlamına geliyor. Her gün okula geliyorum, ödevlerini kontrol ediyorum ve derslere birlikte başlıyoruz. Az sayıdaki öğrenci, onlarla daha detaylı ilgilenebilmemi sağlıyor.” dedi.

Gelişmelerin yanı sıra, velileriyle de sürekli irtibat halinde olduğunu belirten Şimşek, okulda sabahları soba yakmanın öğreniminin de bir süreç olduğunu, ancak artık bu konusunda deneyim kazandığını ifade etti.

Sınıf ortamı

Sonuç Olarak:

Fatmanur Şimşek, zorluklara rağmen köyde eğitim vermek için istikrarlı bir şekilde çalışmalarını sürdürmekte ve öğrencilerinin şehirdeki akranlarıyla aynı fırsatlara sahip olmasını sağlamak için elinden gelenin en iyisini yapmaktadır.

“`

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir