Vincenzo Montella: Heyecanlıyım, motiveyim

Almanya’daki 10 şehirde 14 Haziran-14 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası, Almanya ile İskoçya arasında Münih’teki Allianz Arena’da oynanacak açılış karşılaşmasıyla başlayacak.

EURO 2024’e Almanya’nın Berlin, Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf şehirleri ev sahipliği yapacak.

Grup maçlarının 26 Haziran’da biteceği turnuvada, son 16 turu aşaması 29 Haziran’da başlayacak.

Turnuvada 5-6 Temmuz’da çeyrek final ve 9-10 Temmuz’da da yarı final maçları oynanacak. EURO 2024’ün şampiyonu, 14 Temmuz’da Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanacak final maçıyla belli olacak.

“Elimizden gelenin en iyisini yapacağız ve bu ülkenin gurur kaynağı olacağız”

Dev turnuva öncesinde A Milli Futbol Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Montella sözlerine şöyle başladı:

Sponsorluk anlaşmasında beraberiz, demek ki Milli Takım’a tek güvenen ben değilim. Demek ki gelecek için doğru şeyler yapıyoruz. Şimdiki zaman da önemli. Çok yakın zamanda önemli günler bekliyor. Türkler tüm kalpleriyle destek verecek. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız ve bu ülkenin gurur kaynağı olacağız. İtalya’da bu tip turnuvalarda herkes tek bir bayrak altında birleşir, Türkiye’de de böyle olacak. Çok büyük bir aidiyet duygusu var, biz de bunu sahaya taşıyacağız.

“EURO 2024 gibi turnuvalarda 85 milyon teknik direktör oluyor”

Vincenzo Montella kadro konusunda işinin kolay olmadığına vurgu yaparken şunları dedi:

EURO 2024 gibi turnuvalarda 85 milyon teknik direktör oluyor. Bu bizi gülümsetiyor ancak sahadaki seçimlerde özgür bir şekilde karar vereceğim. Profesyonellikle, sorumlulukla ve kalbimi koyarak bu görevi yapacağım.

“Çok heyecanlıyım ve çok da motiveyim”

49 yaşındaki başarılı teknik adam sözlerini şöyle noktaladı:

Çok heyecanlıyım ve çok da motiveyim. Bizim tarafımızda çok büyük bir aidiyet ve ulusal gurur duygusuyla hareket edeceğiz. Sadece maçlarda değil, sürecin her anında böyle olacak. Hazırlık süreci de oldukça önemli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx