YouTube sahte film fragmanlarından para kazanan kanallara müdahale edecek

YouTube, Sahte Film Fragmanlarına Karşı Harekete Geçiyor!

YouTube, aslında uzun süredir dillendirilen fakat bir türlü harekete geçilmeyen bir konsepte dur demeye hazırlanıyor. YouTube platformunda uzun süredir sahte film fragmanları ile izlenme ve kazanç elde eden kanallar var. Özellikle yapay zeka araçlarının çok daha gelişmesi ile birlikte bu durum fazlasıyla artmaya başladı. Gişe rekorları kıran filmler için yüzlerce fragman platformda yer alıyor ve YouTube, sahte görüntü ve fragmanlardan kazanç sağlayan kanallara karşı sonunda sert önlemler almaya başlayacak.

Platformdaki içerik oluşturucuların sahte fragmanlarla nasıl büyük rakamlar elde ettiğine dair çok sayıda rapor yayınlanmıştı. Zaman zaman stüdyoların da bu durumdan rahatsız olduğu ve izleyicileri yanıltacak içeriklerin önüne geçemedikleri belirtiliyordu. Bu kanalların aslında konsept videolardan çıkarak olayı tamamen sürümden kazanmaya devşirmesi YouTube’u harekete geçirecek gibi duruyor.

YouTube’un yapay zeka tarafından oluşturulan içeriği kullanan kanalları ortak programlarından kaldıracağı, yani bu kanallara para kazanmayı kapatacağı belirtiliyor. Firma platformunda büyük film markalarının yanlış temsil edilmesini nasıl ele alacağı konusundaki tutumunu değiştirdi ve Deadline’ın haberine göre bu hamleyle ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu, “YouTube ortak programından uzaklaştırmalar da dahil olmak üzere uygulama kararlarımız, etkilenen içerik oluşturucunun sahibi olabileceği veya işletebileceği tüm kanallar için geçerlidir.”

Yapay zeka ve farklı film fragmanlarını montajlayarak konsept fragmanlar oluşturan kanallar, izleyicileri büyük film stüdyolarından gerçek bir şey gördüklerine inandırmasıyla sürekli olarak büyüdü. Sahte fragmanlar arasında son dönemde popüler olan Thunderbolts, The Fantastic Four gibi gişe rekorları kıran büyük IP’ler ve henüz resmi fragmanları bile yayınlanmamış sayısız film yer alıyordu.

Bu hamleden önce ilgili stüdyolar AI içerikli kopyalarını pazarlayan kanallardan telif yoluyla reklam geliri elde edebiliyordu. Bu eğilim oyuncuların yeteneklerinin ve değerlerinin sömürülmesine olanak sağladığı için SAG-AFTRA tarafından hoş karşılanmadı. Sendika daha önce konuyla ilgili yaptığı açıklamada durumdan memnun olmadıklarını dile getirmiş ve şöyle demişti, “İnsan merkezli fikri mülkiyetin izinsiz, istenmeyen ve vasatın altındaki kullanımlarından para kazanmak dibe doğru bir yarıştır.” YouTube’un aldığı bu karar sonrası ilgili kanalların nasıl bir yol izleyeceği ve bu konsept fragmanların ne olacağı ise merak konusu.

Related Posts

Sonsuz enerjiye dev adım! Tarihi füzyon başarısı

Fransa, nükleer füzyon teknolojisinde çığır açan bir başarıya imza attı. Fransız Alternatif Enerjiler ve Atom Enerjisi Komisyonu’nun (CEA) yönetimindeki WEST (Tungsten Environment in Steady-state Tokamak) reaktörü, 50 milyon derecelik süper sıcak …

Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası’nda ödüller sahiplerini buldu

Sakarya’nın Karasu ilçesinde bu yıl ikinci kez düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası, nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Üniversite öğrencilerinin kıyasıya yarıştığı şampiyonada dereceye giren sporculara ilçe protokolü tarafından ödülleri takdim edildi.

D Tech Cloud IDC Türkiye, CIO Summit 2025’te ‘platinum sponsor’ olarak yer aldı

Teknoloji firması D Tech Cloud, 7-8 Mayıs tarihlerinde Sapanca’da düzenlenen IDC Türkiye CIO Summit 2025’te platinum sponsor olarak yer aldı.

Spotify’dan yeni özellik: İstenmeyen şarkılara 30 günlük erteleme

Spotify’dan yeni özellik: İstenmeyen şarkılara 30 günlük erteleme

Türk Telekom’dan mobilde tarihi rekor: Son on yılın en güçlü birinci çeyrek performansı

Türkiye’nin dijital dönüşümünün öncüsü Türk Telekom, geleceğin teknolojilerine yönelik faaliyetlerine ve yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 2025 yılı birinci çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıklayan Türk Telekom, öncü iş kollarındaki büyüme ile yıla güçlü bir başlangıç yaptı.

Zuckerberg’den TikTok itirafı: Bizi fena geçti

Meta’nın tepe yöneticileri, Facebook ve Instagram’ın artık sosyal medyada öncü değil, yarışa sonradan katılan “rakip” konumunda olduğunu kabul ediyor. ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun (FTC) Meta’ya karşı açtığı antitröst davasında ortaya çıkan yeni belgeler, şirketin TikTok karşısındaki zor durumunu gözler önüne serdi.